OETERSE VALLEI

Neeroeteren, België
nieuwbouw, 30 vakantiewoningen plus ondergronds woonhuis

\
Het recreatiepark ligt in een natuurlijke omgeving, omringd door een bos op een heuvel. Aan alle kanten is dit een schitterend groene locatie. De opdrachtgever heeft de wens om dit recreatiepark op te richtten als zorgproject.
Bij het opbouwen van dit recreatiepark worden jongeren met een beperking klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.
Boris van Eijsden heeft hiervoor een nieuwe indeling van het park ontworpen, waarbij 30 nieuwe vakantiehuisjes in de natuurlijke setting worden geïntegreerd. De huisjes hebben een octogonale plattegrond en worden op een natuurlijke verdeling in het park gesitueerd.
Voor de eigenaars is ook een nieuwbouw woning ontworpen. De woning is ondergronds, waardoor deze nauwelijks zichtbaar is en deze helemaal opgaat in de natuurlijke omgeving. Het dak wordt voorzien van een intensief groendak dat overloopt in de natuur. Hierdoor kan de inheemse flora en fauna zich verder verspreiden over het dak.

/
The recreation park is located in a natural environment, surrounded by a forest on a hill. This is a beautiful green location on all sides.
The client wishes to build this recreation park as a care project. When building this recreation park, young people with disabilities are prepared for the labor market.
Boris van Eijsden has designed a new layout of the park for this, integrating 30 new holiday homes in the natural setting. The houses have an octogonal floor plan and are situated in a natural position in the park.
A new-build house has also been designed for the owners. The house is underground, making it barely visible and completely blending in with the natural environment. The roof will be provided with an intensive green roof that flows into nature. This allows the native flora and fauna to spread further across the roof.