LAURIUS

Restaurant, interieur
Weert, Nederland
Status: uitgevoerd

\
Met de herstructurering van de gebouwen aan de Laurabosweg, wordt een nieuwe weg ingeslagen om het restaurant, het hotel en de golfclub een eigen identiteit te geven. De herstructurering wordt in verschillende fases uitgevoerd, zodat het gebouw kan blijven functioneren tijdens de uitvoering.
De uitvoering van het restaurant en een nieuwe entree, is de eerste fase van de gehele herstructurering. Het restaurant wordt ondergebracht in het oude landhuis, waarbij aan de achtergevel de bestaande uitbouw wordt  vervangen door een nieuwe uitbreiding van circa 300m2. Voor de nieuwe uitbreiding was de eis om deze in een landelijke architectuur te laten aansluiten op het landhuis. Zwarte stalen puien met typerende roede verdelingen in het glas karakteriseren de nieuwe achtergevel, en bieden het interieur een panoramisch uitzicht naar het natuurgebied en de golfbaan.
Het interieur is een verbinding tussen de landelijke architectuur en de natuurlijke omgeving. Donkere wanden en plafonds zorgen ervoor dat de grenzen van de ruimte worden vervaagd, waardoor de natuurlijke omgeving sterker wordt beleefd vanuit het interieur. Strakke harde lijnen van de bar en balie worden gecombineerd met zachte natuurlijke kleuren en materialen.